225 гр. сурова паста (форма по желание)
340 гр. зелен фасул, изчистен и нарязан на парченца
1.5 чаша чери доматчета, нарязани
1 средно голяма жълта тиква, нарязана
1 чаша замразен грах
1 опаковка твърдо сирене Тофу
¼ чаша орехи, грубо нарязани
Дресинг:
1.5 чаши пресни листенца босилек
¼ чаша зехтин
½ чаша настърган пармезан
3 с.л. винен оцет
Кората и сока от 1 лимон
2 скилидки чесън, нарязани
½ ч.л. сол
пипер
Приготвяне на дресинга: разбийте всички продукти в блендер или кухненски робот и го оставете в хладилник до използването му.
Приготвяне на Тофуто: загрейте фурната на 200 градуса. Отцедете тофуто и го нарежете на кубчета с около 1 см. Поставете кубчетата върху тавичка за печене, покрита с намазнен лист фолио. Печете 15-20 минути, докато леко покафенее, като обръщате при необходимост парченцата.
Приготвяне на пастата: Възварете вода в голяма купа. Добавете зеления фасул и гответе 4-5 минути, докато стане хрупкав и омекне леко. Отстранете боба с решетъчна лъжица и го поставете върху чиста кърпа да се отцеди. Прибавете в още врящата вода замразения грах и гответе още 1-2 минути. Отстранете и него и го сложете при боба. Добавете пастата във врящата вода и я сварете (да остане al dente), като следвате упътването на опаковката.
Междувременно загрейте малко зехтин в тиган и сотирайте нарязаната тиква, докато омекне и стане леко кафява. Накрая запечете и орехите (може в същия тиган) за няколко минути, като внимавайте да не загорят.
Отцедете пастата и я прехвърлете в голяма купа. Добавете зеления боб, граха, тиквата, доматите и орехите. Прибавете и дресинга и разбъркайте, докато всички продукти се поемат добре. Оставете салатата да почива 10-15 минути, преди да сервирате.