Салата с печена царевица, чушки и бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Салата с печена царевица, чушки и бекон
Салата с печена царевица, чушки и бекон
admin
Добавена от: admin
19068
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 червени пиперки
6 кочана царевица, почистена от листата - само зърната
110 бекон или панчета
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
3 с.л. зехтин
1/4 чаша нарязан кориандър
1 ч.л. сос Уорчестър
1 с.л. черешов оцет

Включете скарата на висока степен. Върху покрита с фолио тавичка запечете чушките директно под пламъка, като обръщате на всеки 5-7 минути, докато всички страни почернеят и се обгорят (може да го направите и на газов пламък). Извадете чушките в огнеупорна купа, покрийте с фолио и оставете да се задушат 10-тина минути. След това махнете фолиото, оставете да изстинат още малко, махнете дръжките и семето и обелете кожичката. Нарежете чушките и оставете настрана.
Загрейте фурната на 190 градуса. Поръсете зърната царевица с 2 с.л. зехтин, сол и черен пипер. Запечете ги за 20 минути, след което извадете от фурната и оставете настрана.
Нарежете бекона на тънки ивици. Запечете бекона на сух тиган, докато стане хрупкав. Извадете го с решетъчна лъжица върху салфетки.
В салатиера или купа смесете печените чушки, царевицата, бекона, кориандъра, соса Уорчестър и оцета. Поръсете с останалия зехтин. Опитайте и добавете сол, черен пипер и допълнително зехтин, ако е необходимо.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft