Салата с пъпеш Медна роса
9 Юли 2012
11246
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 опаковка от около 80 гр. желатин с вкус на лимон или лайм
1 ч.чаша гореща вода
1 ч.чаша студена вода
2 ч.л. лимонов сок, прясно изстискан, замразен или от консерва
1 ч.чаша топчета от пъпеш Медна роса (изрязани с помощта на лъжичка за сладолед)
Разтворете желатина в горещата вода. Добавете студената вода и лимоновия сок. Оставете настрана за 10-15 минути, след това прецедете. Охладете, докато леко започне да се желира. Добавете пъпешовите топчета. Прехвърлете в дълбоки обли купички (или половинки от пъпеш). Охладете, докато сместа се стегне напълно. Извадете от формичките върху листенца маруля или салатена чиния. Украсете платото с кресон – по желание. От това количество продукти се получават 4-6 порции.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари