Салата с пъпеш, прошуто и Пармезан
9 Юли 2012
11321
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 ч.чаши пъпеш Медна роса, нарязан на кубчета с големина 1-2 см. (около 1/2 средноголям пъпеш)
3 ч.чаши пъпеш от сорта Канталупа/мускусен пъпеш (около 1 средно голям пъпеш)
2 ч.л. нарязана на тънко прясна мента
1 ч.л. пресен лимонов сок
1/4 ч.л. фино смлян черен пипер
55 гр. резени прошуто (шунка или бекон), нарязани на тънки ивици
1/2 ч.чаша (55 гр.) прясно сирене Пармезан, нарязано на тънки люспи
едро стрит черен пипер (опционално)
Смесете първите 5 съставки, като леко ги объркате. Разпределете пъпешовата смес върху плато за сервиране. Наредете прошутото равномерно върху сместа с пъпеша, поръсете с пармезан. Украсете със стрит черен пипер. От това количество излизат около 8 порции.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари