Салата с пържено фиде

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Салата с пържено фиде
Салата с пържено фиде
admin
Добавена от: admin
18207
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

125 г леща
50 г фиде
репички
1 голям морков
125 г зрял боб
връзка пресен спанак (1 зелена салата)
за заливката:
сокът от 1 портокал
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица мед
за поръсване:
2 супени лъжици ситно нарязани лешници (или др. ядки)
връзка магданоз

Сварете лещата и боба. Отцедете ги добре. Запържете начупеното фиде до златисто. Извадете от тигана. Накъсайте спанака/марулята на едри парченца, Подредете ги в съда за сервиране. Нарежете репичките на колелца, морковите - на тънки пръчици. Добавете лещата и боба. Разбъркайте добре, овкусете със сол и черен пипер. Полейте със заливката и поръсете отгоре със изпърженото фиде, натрошените ядки и пресен магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft