Салата с рукола и царевица

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Нещо свежо
Салата с рукола и царевица
21668
Снимков материал: pixabay.com
Салата с рукола и царевица

 

 

 

 

 

 

Тази салата е за хора, които обичат нестандартните вкусове, но някак си различните продукти в нея се съчетават много добре. Руколата, бекона, лука, кимиона и винения оцет балансират сладкия вкус на царевицата, а комбинацията им стимулира всички вкусови рецептори, които езика ви може да възприеме.

Ако разполагате с грил и с време аз ви препоръчвам да изпечете предварително царевицата на грила, защото опушения й вкус не може да се сравни с нищо друго.

 

Продукти:

4 големи царевици

2 чаши накъсана рукола

4 ленти нарязан бекон

1/3 чаша нарязан зелен лук

1 с.л. зехтин

1 с.л. бял винен оцет

1/8 ч.л. смлян кимион

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Първо трябва да приготвим царевицата заедно с нейната обвивка, независимо дали я приготвяте на грил или я варите в тенджера. Ако решите да варите царевицата сложете около 3см. вода на дъното на голяма тенджера с капак. След като водата заври добавете царевицата и я варете 10-12 минути със затворен капак. След това оставете царевицата да изстине или я сложете в студена вода за да ускорите процеса. Когато царевицата е изстинала можете да обелите обвивката й. Аз ви препоръчвам да варите царевицата с обвивките, защото те й предават още по хубав вкус. Ако решите да махнете обвивките преди да варите царевицата или я приготвяте в микровълновата трябва да намалите времето с няколко минути.

 

  

 

За да свалите зърната на царевицата от кочана трябва да изправите вертикално царевицата над голям плитък съд и като използвате остър нож да изрежете царевичните зърна с движения от горната до долната й част. Нарязването на царевицата в плитък съд е по-удобно, защото ще имате достатъчно пространство за да режете свободно.

Смесете царевицата, руколата, бекона и лука в средно голяма купа. В отделна купа смесете зехтина, оцета, солта, черния пипер и кимиона. Добавете дресинга към салатата непосредствено преди да я сервирате. Опитайте и добавете още оцет, ако е необходимо, за да балансирате сладкия вкус на царевицата.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft