Салата с ряпа и моркови
1 Март 2012
44827
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 глави бяла ряпа със средна големина
2-3 моркова (100-200 г)
1-2 връзки пресен лук
сол, оцет и олио - на вкус
черен пипер
Ряпата се настръгва на ситно ренде, морковите се почистват и също се настъргват. Една-две връзки пресен лук се изчиства добре, измива се, разцепва се долната част на лука надлъж и се нарязва на ситно. Ако нямате пресен лук, може да го замените с червен лук и връзка магданоз. Разбърква се всичко заедно. Салатата се посолява при поднасяне и се залива с оцет и олио. Отгоре се наръсва със смления черен пипер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари