Салата с тофу, зелен фасул и спанак
23 Септември 2011
12289
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Това е много свежа и вкусна салата, с която можете да изненадате гости.
Съставки:
- 250 гр. зелен фасул, изчистен и нарязан
- 2 с.л.
оризов оцет
1 с.л. соев сос с по-ниско съдържание на сол
2 ч.л. пудра захар
50 гр. (1/3 чаша) царевично брашно
½ ч.л. смлян черен пипер
350 гр. твърдо тофу, нарязано на малки парченца
Малко зехтин
100 гр. малки листа спанак
2 ч.л. сусамови семена
300 гр. варен кафяв ориз
Начин на приготвяне:
- Сварете зеления фасул за около 1-2 минути във вряща вода, докато изчезне свежия зелен цвят и хрупкавостта.
- Смесете оцета, соевия сос и захарта в малка купичка. Разбъркайте докато захарта се разтвори.
- Комбинирайте царевичното брашно и черния пипер в чиния, където потопете парченцата тофу и изтръсете излишното натрупване.
- Загрейте голям тиган незалепващ под викосо пикритие. Сложете малко зехтин, запържете тофуто за около 1-2 минути или докато стане златисно от всички страни.
- Разпределете спанака и фасула в порции и покрийте с тофу, поръсете със сусамовите семена и с предварително направения дресинг.
Съвет на готвача: за да направите хрупкави сусамовите семена, загрейте тиган и ги сложете за около 1-2 мунити, като разбърквате непрекъснато.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари