Салата с тофу, зелен фасул и спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Салата с тофу, зелен фасул и спанак
Салата с тофу, зелен фасул и спанак
12289
Салата с тофу, зелен фасул и спанак
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е много свежа и вкусна салата, с която можете да изненадате гости.

Съставки:

  • 250 гр. зелен фасул, изчистен и нарязан
  • 2 с.л.
оризов оцет
  • 1 с.л. соев сос с по-ниско съдържание на сол
  • 2 ч.л. пудра захар
  • 50 гр. (1/3 чаша) царевично брашно
  • ½ ч.л. смлян черен пипер
  • 350 гр. твърдо тофу, нарязано на малки парченца
  • Малко зехтин
  • 100 гр. малки листа спанак
  • 2 ч.л. сусамови семена
  • 300 гр. варен кафяв ориз
  • Начин на приготвяне:

    1. Сварете зеления фасул за около 1-2 минути във вряща вода, докато изчезне свежия зелен цвят и  хрупкавостта.
    2. Смесете оцета, соевия сос и захарта в малка купичка. Разбъркайте докато захарта се разтвори.
    3. Комбинирайте царевичното брашно и черния пипер в чиния, където потопете парченцата тофу и изтръсете излишното натрупване.
    4. Загрейте голям тиган незалепващ под викосо пикритие. Сложете малко зехтин, запържете тофуто за около 1-2 минути или докато стане златисно от всички страни.
    5. Разпределете спанака и фасула в порции и покрийте с тофу, поръсете със сусамовите семена и с предварително направения дресинг.

     

    Съвет на готвача: за да направите хрупкави сусамовите семена, загрейте тиган и ги сложете за около 1-2 мунити, като разбърквате непрекъснато.

     

     

    Редактор: За Жената
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft