6 твърдо сварени яйца
1 с. л. брашно
200 мл олио за пържене
100 г бекон, нарязан на ивички
3 глави лук, тънко нарязани
6 скилидки чесън, нарязани на тънко
1 червена чили чушчица, тънко нарязана
1 зелена салата
1 краставица, нарязани на лентички
за соса:
1 с. л. мед
1 с. л. соев сос
1 ч. л. горчица
1 ч. л. лимонов сок
Загрява се 1 с. л. от олиото и в него се слага беконът, докато се зачерви. Изважда се да се отцеди върху кухненска хартия и в същата мазнина се слагат лукът, чесънът и чилито. Когато станат хрупкави, се изваждат върху кухненска хартия.
Яйцата се овалват в брашното и се изпържват на маслена баня за 3-5 мин., докато се позлатят.
Приготвя се сосът като в тиган се смесват медът, соевият сос, горчицата и лимоновият сок. Слага се на котлона да се посгъсти.
Салатата се накъсва на едри парчета, отгоре се слагат разрязаните на четвъртинки яйца, краставицата, хрупкавият лук, чесън и чили и всичко се полива със соса.
Съвет: марулята може да замените с пресен спанак или рукола.