Салата с цвекло, босилек и риба
22 Декември 2011
10193
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за 2 порции:
5 стръка салатен босилек
5 стръка лилав босилек
50 г червено цвекло
1 краставица
100 г бяла риба
сол
2 с.л. зехтин
2 с.л. лимонов сок
1 скилидка чесън
черен пипер
Време: 15 минути
Листата на босилека се откъсват от стъблата и измиват. Краставицата се обелва и настъргва на едрото ренде, червеното цвекло (50 г) също се обелва, но се настъргва на едрото ренде. Рибата (100 г) се сварява и се накъсва на малки парченца. Чесънът (1 скилидка) се счуква със сол и се смесва със зехтина, лимоновия сок и черния пипер. Разбива се добре и престоява 1 час на студено. Продуктите се смесват, овкусяват с охладения дресинг и се разбъркват.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари