Салата СЕДМОТО НЕБЕ е една от любимите ми салати с паста. Състои се от много зеленчуци, а киселото мляко й придава приятен освежаващ вкус.
Тази макаронена салата се приготвя много бързо и лесно и е отлична като гарнитура към основно ястие, но и като салата.
У нас по традиция я правим на всяка Нова година и гостите обикновено я изяждат първа, даже търсят и допълнително, затова я приготвям в по-голямо количество.
Снимка: YouTube
Салата Седмото небе
Необходими съставки:
- 400 гр. паста Матини
- 1 глава червен лук (може и обикновен)
- 1-2 скилидки чесън
- 1 морков
- 3-4 кисели краставички
- 1 малка консерва царевица
- 1 чаша кисело мляко от 180 гр.
- сол на вкус
- 150-200 г сирене
- 2 сварени яйца
- пресен магдано
- сладък червен пипер
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера се слага много вода, след което се слага на котлона и се загрява до кипване.
Снимка: YouTube
Добавете малко сол към водата. През това време, докато чакате водата да заври, пригответе зеленчуците. Измийте моркова, обелете го и го нарежете на кръгчета или кубчета.
Обелете лука, след което го нарежете на малки кубчета. Нарежете също на ситно три-четири кисели краставички от буркан.
През това време водата в тенджерата трябва да заври, затова добавете пастата и гответе ал денте, за време според етикета на опаковката.
Снимка: YouTube
Добавете нарязания морков да се свари заедно с макароните. Необходимо е само от време на време да се разбърква.
Измийте сварената паста под студена вода и я отцедете добре. Сложете пастата заедно с морковите в отделна стъклена/прозрачна (декоративна) купа.
След това се добавят наситнените кисели краставички и наситнения лук.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Разбъркайте пастата с лъжица. Накрая добавете и сварената царевица от консерва.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
След като разбъркате добре салатата, залейте с чаша 180 г течно кисело мляко (може да добавите и повече, ако искате да е по-сочно).
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Отгоре настържете около 150 г краве сирене, може и друго по ваш вкус.
Снимка: YouTube
След като отново разбъркате салатата, ще ви останат още няколко съставки за добавяне. Изстискайте една-две скилидки чесън през преса или ги нарежете на много ситно.
Снимка: YouTube
След това посолете и добавете твърдо сварените яйца, нарязани на кръгчета (или кубчета, както предпочитате). Разбъркайте добре, за да се разпределят съставките равномерно, след което избършете стените на купата с хартиена кърпа.
Украсете отгоре с няколко кръгчета сварени яйца и няколко листа пресен магданоз. На няколко места поръсете малко червен сладък пипер на прах.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube