Салатата със сьомга е един чудесен начин да се разхладим през горещите летни дни. Тази салата също така е един изключително подходящ начин да използваме останалата от барбекюто сьомга .
Продукти:
400 гр. филе от сьомга, печена, леко запържена или направена на скара и охладена до стайна температура
2 стъбла целина, нарязана на ситно
1/2 глава червен лук, обелен и нарязан на ситно
1 с.л. каперси
Сока на един лимон
1 с.л. зехтин
2 с.л. пресен копър, ситно нарязан
Сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Накъсайте филетата на сьомга на малки хапки в голяма купа. Сложете целината, лука, каперсите, лимоновия сок, зехтина и копъра в отделна купа. Внимателно добавете дресинг сместа в купатаб със сьомгата, като ги миксирате така, че да покриете всички парчета. Добавете сол и черен пипер. Оставете салатата в хладилника за около 30 минути, за да може да се охлади и вкусовете добре да се смесят. Сервира се с резенче лимон.