Пържени тиквички в салата? Защо не. Става изненадващо лека и много вкусна. Комбинацията от тиквички с домати, ароматни зеленчуци и чесън е повече от успешна, всички ще я харесат.
Обикновените яйца могат да бъдат заменени с яйца от пъдпъдък! 5-6 ще бъдат достатъчни. Пригответе ги за 4-5 минути. За салатата ще Ви е нужна заквасена сметана с масленост 10-15% или гръцко кисело мляко без добавки.
Тиквички - 500 грама
Домати - 3 бр.
Яйца - 3-4 бр.
Чесън - 1 глава
Магданоз - 50 грама
Заквасена сметана - 150 грама
Сол - на вкус
Черен пипер - на вкус
Олио - 2 супени лъжици
- Измийте тиквичките, нарежете ги на пръстени с дебелина до 5 мм. Поствете ги в дълбока купа, осолете ги, разбъркайте ги леко и ги оставете за 10 минути. Сварете яйцата.
- Сложете тиквичките в тиган с горещо масло. Изпържете ги и от двете страни. Готовите тиквички се слагат върху чиния, покрита с хартиена кърпа, за да се премахне излишното масло.
- След като тиквичките се охладят, ги нарежете на не много ситно и ги поставете в купа за салата.
- Добавете домати и охладените варени яйца към тиквичките. Нарязаните магданоз и чесън също се слагат в салата.
- Сложете в салата заквасената сметана, сол, черен пипер на вкус, разбъркайте и сервирайте веднага.