Евреите са известни със своята пестеливост и изобретателност в трудни моменти. Не знаем дали тази салата действително има еврейски произход, но с право е наречена " еврейска салата ", тъй като е истински хамелеон в кулинарния свят .
Днес ще ви научим как да си приготвите тази много простичка,а но и много вкусна салата от топено сирене .
Еврейска салата
СЪСТАВКИ
- 100 гр. топено сирене
- 3 яйца
- 50 гр. майонеза
- 2-3 скилидки чесън
- горчица на вкус
- черен пипер на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
- Сварете твърдо яйцата и ги охладете в студена вода.
- Настържете топеното сирене. Ако е прекалено меко, пъхнете го за малко във фризера - така ще се втвърди.
- Настържете и сварените яйца. Можете да настържете жълтъка на едно яйце отделно, за да го използвате за украса на салатата.
- Смесете настърганите яйца и сирене, добавете майонеза, горчица, черен пипер и намачкания през преса чесън. Смесете всичко добре. Салатата не трябва да е течна, просто гъста, с консистенцията на майонеза. Веднага можете да я сервирате.
Тази салата търпи всякакви вариации. Може да не добавяте чесън или да добавите нарязани зелени подправки. Можете да направите топчета от салата и да ги оваляте в смлени трохи, ядки или подправки - идеална идея за празнична трапеза. Също така ще бъде много интересно на вкус, ако добавите към салатата малко плодове от червена боровинка или семена от нар. А какво по-хубаво от филийка хляб или солени бисквити, намазани с тази вкусотия?
Развихрете фантазията си и споделете вашите идеи с нас!
Добър апетит!