Яйцата се сваряват твърдо и се нарязват на малки парченца. Сиренето се настъргва на едро ренде. Сините сливи се измиват, подсушават и се нарязват на малки парченца (ако сливите са достатъчно меки, може да не ги киснете предварително, а може и да ги замените със сушени кайсии или стафиди). Всички съставки се смесват добре в купа, добавят се царевицата (запазва се една трета от зърната за украсата), счуканият чесън, майонеза на вкус и се разбърква добре. Салатата се прехвъля в овална чиния и се оформя като кочан от царевица. Цялата повърхност на салатата се покрива с царевични зърна. Перата лук, срязани по дължина от вътрешната страна и леко разтворени се прикрепят с малко майонеза в единия край на "кочана" като листа.
Много оригинална и вкусна салата, а и повечето от съставките се намират със сигурност постоянно в хладилника ви.