Салата Цезар с яйце

вход през zajenata.bg
Салата Цезар с яйце
admin
Добавена от: admin
9660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 средни салатки, измити, подсушени, накъсани на едро
8 филета аншоа
2-3 скилидки чесън
3-4 с.л. зехтин
лимонов сок
3 рохки яйца
1 ч.л. горчица
5-6 с.л. настърган пармезан
1 ч.ч. крутони
прясно смлян черен пипер на вкус

Изчистете зелената салата от пожълтелите и наранени листа, измийте и подсушете. Накъсайте на парчета и поставете в хладилник за 30 минути за да станат хрупкави. За да направите крутоните, нарежете хляб на кубчета и след това изпържете в голямо количество олио, извадете с решетъчна лъжица и отцедете. Ако не искате да пържите – наредете хлебните кубчета в тавичка, поръсете с олио и запечете във фурната. Обелете скилидките чесън, поставете ги в голяма купа и с лъжица ги смачкайте по стените на купата. Извадете част от чесъна ,останалият ще придаде аромат на салатата. Добавете аншоата и разтрийте с дървена лъжица. Добавете горчицата, лимоновият сок, настърганият пармезан яйцата и разбъркайте добре за да се получи кремообразна смес. Добавете крутоните и парчетата зелена салата. Внимателно разбъркайте. Разпределете в чиниите и поднесете, поръсена с прясно смлян черен пипер на вкус и още пармезан. По желание към салата могат да се добавят домати, пилешко месо или скариди. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft