Салатата, която ме наяжда от раз, мога само на нея да карам, толкова вкусна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Салатата, която ме наяжда от раз, мога само на нея да карам, толкова вкусна
Салатата, която ме наяжда от раз, мога само на нея да карам, толкова вкусна
226174
Салатата, която ме наяжда от раз, мога само на нея да карам, толкова вкусна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Салата с пържени гъби и пиле е може би едно от най-идеалните решения за пищна трапеза! Това ястие ще бъде идеалната украса за всяка празнична трапеза или пък готина идея за вечеря

И ако се съмнявате, редакционният ни съвет ви предлага да започнете с приготвянето на пробна версия на салатата за обяд и да се уверите, че наистина заслужава да удостоите с нея най-скъпите гости!

 

САЛАТА ОТ ПЪРЖЕНИ ГЪБИ И ПИЛЕШКО

СЪСТАВКИ

350 г пилешко филе
220 г мариновани гъби
4 яйца
150 г кашкавал
1 голяма глава лук
200 г царевица
100 г кисели краставици
майонеза на вкус
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
сладък червен пипер на вкус
70 мл слънчогледово олио

 

ПОДГОТОВКА

Първата стъпка е да изплакнете пилешкото филе и да го подсушите върху хартиени кърпи. След това натрийте месото с подправки и сол на вкус и оставете да се маринова за 30 минути.

Междувременно нека се заемем с подготовката на останалите съставки. Сложете яйцата в малка тенджера, покрийте с вода и оставете да къкри на среден огън. След това обелете лука и го нарежете на малки кубчета.

След това сложете нарязания лук в предварително загрят тиган и запържете до златисто кафяво, като добавите малко слънчогледово олио. След това добавете гъбите към лука и запържете всичко на слаб огън за още 10-15 минути.

През това време яйцата вече трябва да са сварени, така че ги свалете от котлона и ги оставете да изстинат. И след това запържете в тиган накиснато с подправки пилешко филе. Средно са необходими около 20 минути, за да се сготви добре.

След като месото се запържи, го сложете в чиния, постлана с хартиени кърпи, за да премахнете излишната мазнина, и изчакайте, докато изстине малко (същата процедура, между другото, трябва да се направи и с готови пържени гъби). След това нарязваме филето на малки парчета и го изпращаме в купата за салата.

Сега остава само да нарежете сварените яйца, кашкавалът и киселите краставици и след това да комбинирате всички съставки в купа за салата.

Накрая добавете подправената майонеза в купата за салата и разбъркайте добре съставките.

Това е всичко, което трябва да направите, за да украсите масата с цветна и вкусна есенна салата. Надяваме се, че на вас и вашите близки ще ви хареса. Между другото, ще се радваме да видим вашите коментари относно рецептата в коментарите. Може би смятате, че нещо в нея трябва да се промени или добави? Чувствайте се свободни да ни уведомите и за това!

Приятен апетит и приятен ден!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft