Преди няколко дни сестра ми и зет ми дойдоха да ме посетят и аз приготвих обилен обяд, за да му се насладим всички. За предястие сервирах нова салата, която намерих в ютюб-канал и мога да кажа, че всички останахме във възторг от вкуса. Салатата стана много кремообразна, но си няма име, затова вкъщи я нарекохме " салата, по-вкусна от руската ".
Сестра ми, която е готвачка, ми каза, че не е опитвала по-вкусна от тази салата и че е по-различна от всички останали. Тя веднага ме помоли за рецептата и каза, че ще я включи в менюто на ресторанта, в който работи. Всички я харесаха толкова много, че трябваше да стана от масата и да направя втора доза от салатата.
Салатата може да се сервира студена от хладилника или топла, веднага след приготвянето. На мен повече ми харесва като поизстине, достатъчно е да престои в хладилника за 2 часаа покрит със стреч фолио. Количествата на съставките са предвидени за една доза, която може да се сервира в дълбока чиния, така че ако приготвяте за повече хора, съответно увеличете количествата. Ето какво ви трябва
Салата, по-вкусна от руската
Продукти:
- 6 яйца
- 1 стрък праз лук
- 6 кисели краставици
- 200 г шунка
- 200 г сирене гауда
- 180 г замразена и варена царевица
- 3 супени лъжици майонеза
- 2 супени лъжици заквасена сметана или гъсто кисело мляко
- 1 ч. л.
Приготвяне:
Сварете яйцата твърдо за около 8-10 минути. След това ги оставете да изстинат, обелете ги и ги нарежете на две, след което всяка половина нарежете на две или три ленти и след това на малки кубчета. Прехвърлете яйцата в по-дълбока купа, където ще сервирате салатата или в пластмасова купа, където само ще я приготвите.
Отрежете горната част на праза и го разделете по дължина на две ленти, след което нарежете на малки кубчета. Киселите краставички се нарязват по същия начин на лентички, а след това на малки кубчета и се добавят в купата с яйцата, заедно с праза. Шунката се нарязва на кубчета, а сиренето се настъргва и се добавя в купата.
Варете царевицата, докато омекне, след това я отцедете и добавете в купата. Пригответе дресинга отделно. Смесете майонезата, сметаната, горчицата, солта и черния пипер. Изсипете го върху салатата и разбъркайте всичко, докато салатата стане кремообразна.
Украсете с кръгчета сварено яйце и няколко листа магданоз.
Да ви е сладко!