Подобно на младите тиквички или патладжана, младите картофи се обожават от всички поради специалния им вкус и деликатна текстура, бързото готвене и липсата на сложна подготовка. Печените картофи са особено популярни. Първо, печената версия е много полезна. Второ, златната им коричка е просто божествена.
Но колко вкусно е да си изпечете пресни картофи? Обикновено за това се използва обикновена топлоустойчива форма, фолио или плик за печене. Ние ще ви споделим друг възможен начин с вас и според нашето скромно мнение това е най-добрият вариант!
Съставки
Зехтин 5 супени лъжици
Сол 2 ч.л.
Чесън 3-4 скилидки
мащерка 2 бр.
розмарин 0,5 ч.л.
Приготвяне:
Как да печем цели картофи? Измийте и почистете. Между другото, ако искате можете да не премахвате обелките
Отделно смесете зехтина и солта, черния пипер и розмарина, скилидки чесън и стрък мащерка, преминали през пресата. Изсипете картофите в приготвен дресинг.
Прехвърлете ги в пергамент, сгънете го с плик, сложете върху хартия за печене и печете 50 минути на 180 ° C. След това изрежете дупка в плика и печете още 10 минути, така че коричката да стане румениста.
Печете пресни картофи в пергамент по-често! Сервирайте с зеленчукови салати без тежки и вредни дресинги .
Споделете рецептата с другите и не забравяйте да я запазите за себе си.