4 Април 2023
894
Снимков материал: pixabay.com
Искате ли да направите домашните кюфтета още по-вкусни и сочни? Използвайте един малък трик за приготвяне на кайма - омекотете месото с горчица. Само 1 супена лъжица горчица на прах или семена и най-крехките кюфтета са готови! Сочно, меко, с приятен аромат.
Необходими продукти:
- Телешка кайма 500 г
- Свинска кайма 500 г
- Картофи 3 бр.
- Лук 3 глави.
- Яйце 1 бр.
- Филийка хляб
- Мляко 0,5 чаша
- Горчица 1 с.л.
- Сол на вкус
- Черен пипер (смлян) на вкус
- Вода 3 с.л.
Приготвяне:
- Смесете два вида кайма. Добавете ситно нарязан или пасиран лук и настърганите на средно ренде картофи.
- Накиснете филийката в мляко и я оставете да престои малко, да набъбне. След това го добавете към каймата заедно с прясното мляко.
- Добавете яйце, горчица, сол и черен пипер. Каймата трябва да се омеси добре.
- Оформете кюфтета и ги поставете в горещия тиган. Запържете от едната страна, обърнете, след това намалете котлона, добавете вода и покрийте.
- След 20 минути вкусните кюфтета са готови.
Поканете членовете на вашето домакинство да познаят каква тайна съставка сте добавили към тези крехки кюфтета. Загадката не е лесна!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари