Рецептата за палачинково тесто обикновено включва яйца, прясно мляко и брашно. Но ние ще добавим към него и малко бакпулвер - именно това е тайната на пухкавите и копринено меки палачинки с мляко.
Копринено меки палачинки
Продукти:
500 мл прясно мляко
200 гр.брашно
2 яйца
2 с.л.слънчогледово олио
1 супена лъжица захар
1 ч.л.бакпулвер
щипка сол
ванилия на вкус
Приготвяне:
В дълбока купа смесете мляко, брашно, яйца, растително масло. Разбийте добре с тел. След това добавете захарта, бакпулвера, щипка сол и ванилия. Разбийте всичко с миксер и оставете за половин час сместа в покой.
Намажете тигана с олио и го поставете да загрява на среден огън. Изпечете палачинките от двете страни, докато станат розови на цвят, след което ги подредете на купчина в подходяща чиния.
Това е цялата тайна! Вече си имате цяла планина копринено меки и вкусни палачинки. А за разкош ви предлагаме да ги напълните с крем по тази рецепта - стават вълшебни!
Приятен апетит!