Ако смятате, че 1 яйце и 1 ябълка не са достатъчни, за да нагостите цялото семейство с нещо вкусно и сладко, то тогава не може да сте по-далеч от истината! Именно тези два продукта са в основата на тези вкусни Ябълкови понички , а подготовката им преди пърженето няма да ви отнеме повече от 15-тина минути. Бързо, лесно, вкусно:
Ябълкови понички
Продукти:
- 1 яйце
- 8 г ванилова захар
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 супени лъжици захар
- 125 г гъсто кисело мляко с вкус на ванилия или сметана
- 2 супени лъжици олио
- 300 г брашно
- 6 г бакпулвер
- 1 ябълка
- 2 супени лъжици стафиди
И още:
- захар и канела за поръсване/овалване
Приготвяне:
С телена бъркалка смесете яйцето, солта, захарта и ванилията. Добавете олиото и киселото мляко, разбъркайте, след това добавете брашното, смесено с бакпулвера.
Снимка: YouTube
Добавете настъргана ябълка и стафиди, омесете ги в тестото, след което с намаслени длани късайте парченца и оформяйте топчета колкото орех.
Снимка: YouTube
Топчетата се нареждат в намазнена тава, за да не залепват, след което се пържат в умерено загрято олио до зачервяване.
Снимка: YouTube
Температурата трябва да е малко по-ниска от средната. Оваляйте поничките в захар, смесена с канела.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!