Ако сте от хората, които предпочитат да си купят готови кюфтета (сурови и овкусени, или пък готово изпържени) от магазина, то време е да спрете с това престъпление към храната! Друго си е човек сам да си замеси каймата, да добави подправки, лук и още няколко магийки, за да се получи онзи вкус, който е на светлинни години от купешкия!
И за да сме още по-убедителни в написаното, днес ви предлагаме да опитате тази чудна рецепта за домашни кюфтета , която ще очарова всички любители на каймата. Ето как кюфтенцата ще станат наистина сочни, нежни и крехки - трябва само да добавите няколко неща към традиционното смляно месо:
Домашни пържени кюфтета
Продукти:
500 гр.смляно свинско и говеждо месо
2 суп.
3 суп. лъжици хлебни трохи
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус
1 яйце
Приготвяне:
Нарежете лука на дребно.
В купа смесете сметаната с хлебните трохи. Оставете да постоят около 7 минути.
Към тях добавете каймата, лука, яйцето, солта и черния пипер. Омесете всичко много добре и сложете в хладилника за 10-ина минути.
От каймата оформете кюфтенца. След това може да ги оваляте в галета.
Пържете до златисто на среден огън.
Добър апетит!