Ще останете без думи, след като я пробвате още първия път! Омлет Пуляр е ястие от френски произход. Само си представете: уютно заведение край пътя, нежни лъчи на слънцето, падащи върху масата, аромата на пресен хляб, розмарин, затоплено от слънцето дърво.
Без съмнение, вие ще оцените този оригинален начин на готвене, за който са необходими най-обикновени яйца.
Съставки:
4 яйца
200 мл мляко
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Да си направите вкусния омлет е доста лесно! Разделете белтъците от жълтъците. Добавете жълтъците към млякото, солта и черния пипер, леко ги разбийте. Разбийте белтъците на твърда пяна с помощта на малко сол. За да бъдат разбитите белтъци много издръжливи и да не падат, опитайте този прост трик. Почистете повърхността на съда, в който ще разбивате белтъците с оцет и сол. След това избършете със суха кърпа или хартия. Резултатът ще ви изненада е приятно!
Загрейте тигана на средна степен, най-добре е да използвате тиган с тефлоново покритие. Изсипете жълтъците, равномерно ги разпределете по повърхността на тигана.
Възползвайте се максимално от слабия огън. Поставете върху жълтъците разбитите яйчени белтъци. Не покривайте тигана с капак! Скоро ще разберете, че омлетът е готов. Белтъците стават еластични и вече не се придържат към шпатулата, ако го докоснете с нея. Отрежете на половина. Украсете с много зеленина. Истински деликатес!
Не забравяйте, че ароматните различни подправки могат да придадат на това ястие различен вкус всеки път. Ние наистина харесваме вкуса на яйца в комбинация с грузинска сол.