Ако обичате шоколад, но чистият му вкус ви е прекалено тежък, днес ще ви предложим едно ново изживяване. Този шоколадов мус е с кадифена консистенция, лек, нежен, а ако го комбинирате с любимите за сезона ягоди и малини, ще получите върховен вкус.
Продукти за 4 порции:
400 мл сметана
200 гр.черен шоколад (поне 70% какао)
Приготвяне:
Натрошете шоколада на парченца.
В дълбока касерола на котлона загрейте 200 мл течна сметана.
Загрявайте при непрекъснато бъркане, докато сметаната заври. Веднага я дръпнете от огъня.
Изсипете шоколада в горещата сметана и започнете да бъркате с шпатула, докато стане хубав хомогенен крем.
В купа разбийте с миксер останалата сметана на сняг. След това я добавете към шоколадовия крем.
Разбъркайте с шпатула до получаването на пухкав мус.
Разпределете крема в купички/чаши и пъхнете в хладилника за минимум час. След това украсете по желание с още сметана и пресни плодове.