Помните ли как някога почти всяка втора жена искаше да промени цвета на косата си като я боядисваше в пепеляво-русо? Популярността на тази мода намаля и сега повечето жени искат да запазят естествения си цвят в продължение на много години. Но как?
Ако сте противник на боядисването по очевидни причини, има зашеметяващи домашни маски, които помагат да се забави появата на бяла коса. Цялата тайна е в перфектно съчетаните съставки и редовна употреба.
Рецепта за домашна маска
Подгответе си я за 15 минути. По-голямата част от това време отива в чакане на джинджифилът, защото реално вие се нуждаете от неговия сок. Вземете малко ренде и продължете.
- Настъргайте джинджифилът с рендето. Сложете го настрана и изчакайте да се отцеди сока
- Смесете 1 ч. л. течен мед, сока от джинджифил и 1 супена лъжица зехтин.
Нанесете маската по цялата дължина на косата и оставете за 40 минути. След това си измийте главата по обичайния начин. Повторете тази процедура 2-3 пъти седмично. Желаните резултати изискват голямо търпение. Но ще можете да ги постигнете.
Джинджифил, зехтин и течен мед - най-ефективната смес
Много хора се чудят защо си струва да се комбинират тези продукти? Всеки от тях е богат на витамини и минерали. И ако ги комбинирате и ги приложите върху сивата коса, ефектът е просто зашеметяващ.
Джинджифилът съдържа калий, фосфор и магнезий. Те подхранват космените фоликули, като ги правят здрави, възстановяват ги, решават проблема с пърхота. Джинджифилът е известен с промяна на сивата коса до естествен цвят.
Медът регулира влагата на косата, дава й блясък и я подхранва. Ако нямате време, просто нанесете течен мед на къдриците, изчакайте един час, след което изплакнете. По отношение на зехтина, той е богат на витамин Е, А и антиоксиданти, които помагат не само да прикриете сивата коса, но и да я излекуват.
Продукти, които да използвате за превенция
За да забавите появата на сивата коса помага цинка. Стресът и тревогата водят до липсата му. Ето защо косата губи естествения си цвят и красота. Голямо количество цинк има в пилешкото месо и твърдите сирена, млечните продукти, моркови, зеле и цвекло, ябълки и круши, кашу и картофи.
Ако имате възможност за забавяне на процеса, защо да не се възползвате от нея?