Идва лятото и все повече ще ни се хапва любимото ледено изкушение на всички. Първото нещо, което идва на ум, е да си купите сладолед.
След като научихме за консерванти, багрилата, ароматите и други химикали, които се използват за неговото приготовление, намерихме проста рецепта за домашно приготвен сладолед само от три съставки. За да се постигне перфектната кремообразна текстура без машина за сладолед, наистина се нуждаете от магическа рецепта ...
Сега щ ви кажем как да направите домашно приготвен сладолед в шоколад, за да угоди на децата и да се забавлявате. Без машина за сладолед - скоростта на готвене и минималният набор от съставки ще ви изненадат приятно!
Сладолед у дома
СЪСТАВКИ
300 мл кондензирано мляко
300 мл сметана (25% мазнина, не по-малко)
90 г млечен шоколад
картонени чаши за еднократна употреба
дървени или пластмасови пръчки
ПОДГОТОВКА
Изсипете сметаната в дълбока купа и я разбийте с бъркалка или миксер, докато се образува пухкава маса. В процеса на разбиване теглото трябва да се увеличи около 2 пъти.
В кремът постепенно се излива кондензирано мляко, свързвайки компонентите с миксер или размахване. Сладоледът е доста сладък, така че можете да използвате по-малко мазнинно кондензирано мляко.
Поставете сместа в удобен контейнер с черпак.
Шоколадът се стопява на водна баня или в микровълнова печка.
Напълнете всяка една чаша с разтопен шоколад, като внимателно го разпръснете по стените и дъното. Остатъците от шоколад изтичат в купата, оставяйки само тънък слой по стените.
Изпратете чашките във фризера за 10 минути. Това време е напълно достатъчно, за да се втвърди правилно шоколадът по стените.
Напълнете чашите със сладолед, поставете пръчицата във всеки контейнер и го изпратете във фризера за 5 часа, или по-добре, за цялата нощ.
Когато сладоледът се втвърди, леко изрежете картонената чаша отгоре и внимателно извадете сладоледа.
Сега знаете как да направите домашно приготвен сладолед с прости съставки! Сладък сладолед завладя от първото парче.
Между другото, не е необходимо да се облича сладолед с шоколад. Можете просто да замразите сместа от сметана и кондензирано мляко, а след това да гарнирате готовия сладолед с плодове и различни сиропи, всичко е въпрос на вкуса ви
Сладоледът се оказва изненадващо нежен, ароматен, с кремообразна текстура
Ако ви харесва нашата проста рецепта, не забравяйте да споделите тайната на правенето на перфектното лятно изкушение с приятелите си