Ако искате да подсладите, без да бъркате твърде много в кухнята и без да полагате много усилия, тогава опитайте да приготвите този лесен шоколадов десерт .
Класическите шоколадови торти са един от любимите десерти по света, като обикновено се приготвят с помощта на брашно.
Това обаче не винаги е задължително, защото има все повече бързи рецепти за шоколадови сладкиши, които се правят без грам брашно. Днешната ни рецепта е точно за такава Шоколадова торта без брашно от само 3 съставки:
Шоколадова торта без брашно
Съставки:
6/8 яйца
230 грама масло
450 грама черен шоколад за готвене
Приготвяне:
Разбийте яйцата с миксер (разбивайте около пет минути). Начупете шоколада на парчета и го разтопете с маслото при непрекъснато бъркане. След това го добавете към яйчената смес и продължете да разбърквате сместа с миксер.
Сложете сместа във форма за торта, предварително застлана с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса по Целзий за поне половин час.
Когато сладкишът е готов, го извадете от фурната, след което го оставете да изстине.
Гарнирайте по желание - със сезонни плодове, настърган шоколад, кокосово брашно, след което поставете тортата в хладилника да се охлади хубаво.
След като изстине, нарежете на парчета и сервирайте.
Приятен апетит!