Безквасната тортила се среща в почти всички кухни на света, но индийският вариант на приготвянето й е безспорно един от най-елегантните. Тортилата (въздушна питка) с тесто наподобява вкусните питки и мекички при нас
Рецептата е проста, но има и няколко нюанса. Този традиционен индийски хляб се приготвя у дома от брашно с трици, но можете да използвате обикновено брашно, просто трябва да разточите тестото на тънко.
Съставките
Пшенично брашно 160 g
вода 100 мл
Слънчогледово масло 60 мл
сол 0,5 ч.л.
подготовка
Смесете брашното със солта, налейте топла вода и омесете гъсто тесто. Добавете чаена лъжичка растително масло и отново разбъркайте добре.
Запържете питките от двете страни до златисто кафяво. След пържене ги оставете за кратко върху салфетка, така че да абсорбира излишното масло.
Сервирайте индийската тортила гореща веднага щом маслото се отцеди от нея. Може да се пържи не само в олио, но и в гхи, което напоследък стана доста популярно . Тъй като тестото е прясно, вкусът му може да бъде разнообразен с подправки на вкус или да направите сладкишите сладки, като поръсите тестото със сладък сироп. Запазете нашата рецепта и прочетете още рецепти за сладкиши!