Отличен трик за приготвяне на сладолед на клечка без специална форма и дори без сметана. Получава с кремообразно удоволствие на клечка, обвито в хрупкав шоколад - можеш ли да му устоиш в жегата? Просто направете нашия вкусен домашен сладолед по долната рецепта, използвайки пудинг и мляко.
Домашен сладолед на клечка
Продукти:
1/2 литър прясно мляко
карамелен пудинг на прах
ванилия
1/2 супена лъжица нишесте (царевично)
3 супени лъжици кристална захар
52 грама бял шоколад
Кисело мляко с карамелен вкус - 85 грама (може и неовкусено)
За топинга:
тъмен шоколад
нарязани ядки
Приготвяне:
Първо ще приготвим "форма" от кутията от прясно мляко и клечки за сладолед.
Ако е необходимо, леко изрежете клечките в единия край единия.
Направете отвори в кутията и пъхнете върха на клечките за сладолед вътре, така че да влязат почти до средата.
Сега пригответе самия сладолед.
Смесете пудинга на прах, захарта, нишестето в млякото и сварете на огъня.
Сварете гъст пудинг, в добавете шоколада и го разтворете с разбъркване.
Дръпнете от огъня, добавете киселото мляко и разбъркайте добре.
Изсипете крема в кутията от мляко.
Покрийте с фолио и поставете във фризера .
Когато сладоледът се втвърди, отрежете кутията около клечките и отстранете картонената част.
Смесете разтопения шоколад с ядки и потопете сладоледа в глазурата.
Поднесете веднага.
Да ви е сладко!
Ето и видео с подробната рецепта: