Невероятно, но тази пица на тиган наистина е готова за 10 минути! Много вкусна и сочна, а няма да положите кой знае какви усилия, за да си хапнете доволно цялото семейство. Страхотна идея за бърз обяд или вечеря с любимото на всички ястие - домашна пица .
Домашна пица на тиган
Продукти:
1 яйце
6 с.л. брашно
6 с.л. заквасена сметана
щипка сол
За плънката:
Салам - 50-60 g
Кашкавал или сирене - 70-80 g
Домат - 1/2
Кетчуп - 1,5 супени лъжици
По избор:
маслини
гъби
колбас
Приготвяне:
Смесете яйцето, заквасената сметана и солта.
Разбъркайте до гладкост.
Добавете 6 супени лъжици брашно.
Разбъркайте тестото, така че да няма бучки в него.
Налейте малко олио върху загрятия тиган, изсипете тестото върху него.
Загладете, така че тестото да е равномерно върху тигана.
Покрийте с капак и оставете на среден огън за 2 минути.
Когато се препече от едната страна, го обръщаме.
Сега поръсете пицата с кетчуп, поръсете с пълнежа.
Гответе още няколко минути под затворен капак, докато сиренето се разтопи.
Можете да сервирате!
Желаем ви добър апетит! :-)