САМО 78 калории всяка! Без брашно и захар - палачинки за манекенки!

вход през zajenata.bg
За Жената
САМО 78 калории всяка! Без брашно и захар - палачинки за манекенки!
4630
Снимков материал: pixabay.com
САМО 78 калории всяка! Без брашно и захар - палачинки за манекенки!

Палачинките са популярни по цял свят, като освен нашите тънко изпечени има и арабски, японски, американски и много други. Ако и вие обичате палачинки, но ги избягвате заради факта, че са тестен продукт, ви препоръчваме да опитате тези Палачинки за манекенки , които са по-здравословен вариант и се правят без обикновено бяло брашно, мляко и захар.

Те съдържат само 78 калории и 5 грама протеин, а ако сте фен на американските палачинки, тези са най-близките до тях. Те са по-малко калорични, защото вместо цели яйца се използват само белтъците. Приготвят се лесно и бързо и се изяждат на мига. Ето какво ви трябва:

Палачинки за манекенки

Продукти за 9 палачинки:

  • 1 чаша овесени ядки
  • 1 чаша гъсто кисело мляко
  • 2 яйца
  • 1 белтък, разбит на сняг (3 супени лъжици)
  • 1 голяма ябълка (или 3 малки)
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия (на вкус)
  • ситно настъргана кора и сока на половин лимон

Приготвяне: 

Смелете овесените ядки в блендер. Белтъците от едно голямо яйце или два от по-малки яйца се разбиват на твърд сняг. Ябълката се настъргва на ситно или на тънки лентички (по ваш избор).

настъргани ябълки

В по-дълбока купа счупете две яйца и добавете три супени лъжици сняг от белтъци. След това настържете лимоновата кора на ситно ренде, добавете екстракт от ванилия и сока от половин лимон. Разбийте добре с кухненска бъркалка, докато съставките станат гладки.

палачинково тесто

Добавете смляното овесено брашно и бакпулвера към сместа, след което разбъркайте отново. Трябва да се получи гъста, полутечна гладка смес без бучки. След това добавете настърганите ябълки и разбъркайте с лъжица.

тесто за палачинки

Сместа с тънки лентички ябълки ще е малко по-релефна, а настърганата на обикновено ренде ще е по-компактна и ще получите палачинки с по-правилна форма. От вас зависи как ще настържете ябълките или можете да опитате и двата варианта.

палачинки с ябълки

Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерена температура и леко намажете повърхността му с масло или олио. Сипете с лъжица и оформете малки палачинки. Ако тиганът е достатъчно широк, ще побере три палачинки.

смес палачинки

здравословни палачинки

Пекат се на ниска температура до зачервяване от долната страна, след което се обръщат с шпатула и се запичат и от другата страна. Използвайте широка шпатула, за да можете да ги обърнете по-лесно.

американски палачинки

палачинки с овес

Поднесете ги с мед, кленов сироп, пресни плодове или нещо по ваш избор. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft