Тези палачинки без брашно просто се топят на езика, точно както баба ми ги приготвяше - на фурна. Споделям с вас тази интересна рецепта за тесто за палачинки и плънка, които в комбинация се получават божествено вкусни! Запишете си продуктите:
Палачинки без брашно
Продукти:
- 6 яйца
- 500 мл прясно мляко
- 5-6 с.л.
Приготвяне:
Първо се разбиват с миксер 5 яйца със захарта до гладкост. Постепенно добавете нишесте, като бъркате непрекъснато, за да избегнете образуването на бучки. След това налейте мляко със стайна температура и добавете слънчогледово масло. Разбъркайте добре цялата смес и оставете за 15 минути.
Снимка: coocook.me
Намажете тигана със слънчогледово олио. Изсипете малко тесто, като го разпределите равномерно по цялата повърхност на тигана. Тестото е доста течно, но така трябва да бъде. Излишното тесто излейте от тигана. Изпържете палачинките от едната страна до готовност. Поставете готовите палачинки в чиния. Предложената порция тесто ще даде приблизително 25 палачинки.
Снимка: coocook.me
За плънката трябва да пасирате изварата със захарта и едно яйце. Добавете маково семе или стафиди на вкус, разбъркайте всичко добре.
Слагаме пълнеж от извара върху всяка палачинка.
Снимка: coocook.me
Завиваме ги под формата на плик или руло и ги поставяме в тава или форма, като намазваме всеки слой със заквасена сметана и разтопено масло. Поставете съда в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути.
Снимка: coocook.me
След като ястието се изпече, извадете го от фурната, оставете леко да се охлади и сервирайте.
Снимка: coocook.me
Да ви е сладко!
Редакция: екип "За Жената"
Заглавна снимка: колаж "За Жената"