Само БРАШНО + ГОРЕЩА ВОДА! Тези евтини банички се харчат като топъл хляб у дома! Само тях правя:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само БРАШНО + ГОРЕЩА ВОДА! Тези евтини банички се харчат като топъл хляб у дома! Само тях правя:
Само БРАШНО + ГОРЕЩА ВОДА! Тези евтини банички се харчат като топъл хляб у дома! Само тях правя:
39778
Само БРАШНО + ГОРЕЩА ВОДА! Тези евтини банички се харчат като топъл хляб у дома! Само тях правя:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви дадем рецептата за вкусни и евтини домашни банички . Трябват ви само брашно и гореща вода, за да си приготвите сами банично тесто .

Супер закуска, а защо не и заместител на хляба? Само ги намажете с масло и баничките на пластове ще заухаят вълшебно! Ето рецептата:

Евтини домашни банички

Продукти:

700 гр. брашно

1 ч.л. сол

1 с.л. захар

1/2 л вода

1 пак. масло

брашно за разточване

Приготвяне:

Изсипете 700 г пресято брашно в купа, добавете 1 ч.л. сол и 1 с.л. захар, разбъркайте.

Сега изсипете половин литър вряща вода в сухите съставки и замесете тестото. Първо разбъркайте с шпатула или лъжица, тъй като водата е много гореща, а след това продължете да работите с ръце. По-добре е да носите ръкавици: тестото ще залепва по-малко към ръцете ви и няма да е много горещо.

Замесете тестото в купа, докато се поеме цялото брашно, след което го прехвърлете на работния плот. Вече не добавяйте брашно, тестото трябва да е меко. Може да лепи леко по ръцете ви - не се притеснявайте, това е нормално, основното е да е еднородно. Поставете тестото обратно в купата, покрийте и оставете за 15 минути.

тесто в купа

След това поръсете масата с брашно, разделете цялото тесто на 2 равни части. След това разделете всяка част на още 4 парчета. В резултат получавате 8 приблизително равни части.

Оформете всяко парче тесто на топка и го покрийте с найлонов плик, фолио или капак, така че тестото да не съхне.

парчета тесто

Вземете една топка тесто, изгладете я с ръце и разточете на много тънък слой. Ако е необходимо, масата или плотът може да се поръси с брашно, но не много. Тестото може дори да прозира на някои места.  Дебелината на слоя трябва да бъде 1-2 мм, не повече.

Сега намажете разточеното тесто с меко масло. Поръсете леко с брашно. В посока към центъра сгънете последователно 2-та края на тестото. И отново намажете с масло и поръсете с брашно. Сега прегънете 2-та свободни края на тестото един върху друг. Ще се получи нещо като плик.

банично тесто

Засега оставете детайла настрана и разточете втората топка тесто. Отново намажете с масло, поръсете с брашно и поставете подготвения плик в центъра на разточения слой. Покрийте го с тесто от двете страни, намажете го отново с масло, поръсете го с брашно и оформете квадрат.

тесто на плик

Направете същото с останалите шест топки тесто. Резултатът е 4 дебели плика тесто.

Вместо брашно можете да използвате захар, тогава баничките ще станат сладки. 

Сега разточете отново всеки "плик", така че да удвои размера си. След това поставете готовите банички в тиган с масло, покрийте с капак и изпържете на слаб огън до златисто кафяво.

банички в тиган

Обърнете и изпържете и от другата страна, също под затворен капак. Всяка страна отнема 5-7 минути.  Поставете готовите банички в чиния и ги намажете с масло, докато са още горещи.

банички с масло

Получават се много, много вкусни, меки и на слоеве. Препоръчваме да ги ядете горещи. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft