Една отлична рецепта за вкусни и лесни турски палачинки , приготвени от брашно, вода и сол. Те са невероятно деликатни и перфектно заменят хляба и други тестени изделия у дома. Може да ги хапвате просто така или с "добавка" - например сирене, различни видове разядки и дори сладко или шоколад.
Турски палачинки
Продукти:
4 чаши бяло брашно (410 г)
1,5 чаши вода със стайна температура (300 мл)
1 чаена лъжичка сол (6 г)
Освен това:
160 г масло
Приготвяне:
В купа смесете водата с брашното и солта.
Оформете лепкаво тесто, което оставете покрито да почине за 10 минути.
След това разделете тестото на 7 части и ги оформете на питки (работете върху набрашнен плот).
Покрийте питките и ги оставете да починат за 10 минути.
Сега разточете всяка върху добре набрашнен плот на тънък диск.
Полейте с разтопено масло, навийте на руло и навийте на охлюв.
Когато всички палачинки са готови по този начин, ги покрийте отново и ги оставете да починат за 10 минути.
Сега само разточете охлювчетата.
Пекат се в много леко намазнен тиган. Можем да ги изпечете и в сух.
Пекат се до златисто.
Пожелаваме ви добър апетит! :-)