Ако никога не сте яли вкусните американски курабийки с парченца шоколад , значи много сте изгубили! Днес обаче ще поправим тази грешка. По оригинална рецепта от американски готвач тези бисквитки без печене се правят много просто и лесно, а най-хубавото е, че не се пекат.
Пече се само една съставка и това е брашното, което е в тези бисквитки. Ето какво ви трябва:
Американски бисквитки без печене
Продукти:
270 г универсално бяло брашно или 2 1/4 чаши
230 г разтопено масло (несолено)
300 г захар (може да е бяла или кафява) или 1,5 чаши
1 чаена лъжичка сол (5 г)
2 чаени лъжици екстракт от ванилия (10 мл)
2 супени лъжици мляко
300 г или 2 чаши ситно нарязан шоколад
Приготвяне:
Поставете брашното върху тава за печене без хартия за печене и го разстелете добре по цялата тава. Печете 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Междувременно пригответе останалите съставки.
Сложете предварително размекнатото масло в по-дълбок съд и добавете захарта. Ако имате кафява захар, изберете я вместо бяла, за да изглеждат бисквитките по-добре. Разбийте съставките с миксер, докато захарта започне да се топи и се комбинира с маслото.
Добавете сол, екстракт от ванилия и мляко. Както можете да видите, тези бисквитки не съдържат яйца или олио. Разбъркайте добре всички съставки и накрая добавете брашното, като постепенно бъркате сместа на ръка или с електрически миксер, докато започне да се формира тесто.
Малко преди края добавете ситно нарязания шоколад, най-добре е да купите готов шоколад на капки. Объркайте шоколада в сместа заедно с брашното. Сместа няма да се събере като класическо тесто и форма, а ще е малко по-излята, но все пак стегнала.
Затова най-добре я приберете в хладилник да стегне за около 30 минути и след това оформете бомбички/топчета с желания размер. Бисквитките са с много приятен вкус и изобщо не са "гумени" или жилави. Ако желаете, можете да ги изпечете във фурната на 180 градуса за около 15-20 минути, но наистина няма нужда от допълнителна работа.
Вместо шоколад може да сложите малко сушени плодове или ядки.
Коментар от читателката ни Анжела, която ги приготви:
Неща, които научих, след като направих тези бисквитки многократно: Изчакайте брашното да изстине НАПЪЛНО, преди да го смесите с останалите съставки. Ако не направите това, тестото ще се получи на зърна.
След това претеглете правилно брашното, ако сложите повече от посоченото количество, сместа ще се събере по-трудно. Никога не бъркайте тези два термина: меко масло и разтопено масло. В противен случай сместа ще стане течна.