Само брашното се пече, а останалите съставки се смесват на ръка: Перфектните американски бисквитки!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само брашното се пече, а останалите съставки се смесват на ръка: Перфектните американски бисквитки!
Само брашното се пече, а останалите съставки се смесват на ръка: Перфектните американски бисквитки!
2903
Само брашното се пече, а останалите съставки се смесват на ръка: Перфектните американски бисквитки!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако никога не сте яли вкусните американски курабийки с парченца шоколад , значи много сте изгубили! Днес обаче ще поправим тази грешка. По оригинална рецепта от американски готвач тези бисквитки без печене се правят много просто и лесно, а най-хубавото е, че не се пекат.

Пече се само една съставка и това е брашното, което е в тези бисквитки. Ето какво ви трябва:

Американски бисквитки без печене

Продукти: 

270 г универсално бяло брашно или 2 1/4 чаши

230 г разтопено масло (несолено)

300 г захар (може да е бяла или кафява) или 1,5 чаши

1 чаена лъжичка сол (5 г)

2 чаени лъжици екстракт от ванилия (10 мл)

2 супени лъжици мляко

300 г или 2 чаши ситно нарязан шоколад

Приготвяне: 

Поставете брашното върху тава за печене без хартия за печене и го разстелете добре по цялата тава. Печете 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Междувременно пригответе останалите съставки.

брашно в тава

Сложете предварително размекнатото масло в по-дълбок съд и добавете захарта. Ако имате кафява захар, изберете я вместо бяла, за да изглеждат бисквитките по-добре. Разбийте съставките с миксер, докато захарта започне да се топи и се комбинира с маслото.

масло в купа

Добавете сол, екстракт от ванилия и мляко. Както можете да видите, тези бисквитки не съдържат яйца или олио. Разбъркайте добре всички съставки и накрая добавете брашното, като постепенно бъркате сместа на ръка или с електрически миксер, докато започне да се формира тесто.

тесто за курабийки

Малко преди края добавете ситно нарязания шоколад, най-добре е да купите готов шоколад на капки. Объркайте шоколада в сместа заедно с брашното. Сместа няма да се събере като класическо тесто и форма, а ще е малко по-излята, но все пак стегнала.

Затова най-добре я приберете в хладилник да стегне за около 30 минути и след това оформете бомбички/топчета с желания размер. Бисквитките са с много приятен вкус и изобщо не са "гумени" или жилави. Ако желаете, можете да ги изпечете във фурната на 180 градуса за около 15-20 минути, но наистина няма нужда от допълнителна работа.

американски курабийки без печене

Вместо шоколад може да сложите малко сушени плодове или ядки. 

Коментар от читателката ни Анжела, която ги приготви: 

Неща, които научих, след като направих тези бисквитки многократно: Изчакайте брашното да изстине НАПЪЛНО, преди да го смесите с останалите съставки. Ако не направите това, тестото ще се получи на зърна.

След това претеглете правилно брашното, ако сложите повече от посоченото количество, сместа ще се събере по-трудно. Никога не бъркайте тези два термина: меко масло и разтопено масло. В противен случай сместа ще стане течна. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft