Готви се лесно и бързо, а вкусът е фантастичен.
две по- големи тиквички
един голям патладжан
един голям домат
чаша галета
лъжица брашно
риган, босилек, сол и черен пипер
2 яйца
сметана за готвене
6 супени лъжици зехтин
Намажете тавичката със зехтин.
Смесете брашното и галетатa и поръсете малко на дъното.
Подреждане една тиквичка. Поръсвате я с две супени лъжици зехтин. Отново поставяте част от сместа от брашно и галета, а след това подправете. На края изрендосайте патладжанът, поръсете с олио и подправете както предишния слой. Отново ред настъргани тиквички, поръсете със зехтин и поставете малко от сухите съставки. Отгоре изрежете един голям домат.
Разбийте 2 яйца със сметаната за готвене, залейте отгоре и печете на 200 градуса, около 20 минути. Поднесете с кисело мляко или салата от домати.