Само ги вижте: гушнати като бебчета в тавичката, с хубав румен загар! Иде ти да ометеш всичките,...
18 Октомври 2016
1097093
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ще си кажете - обикновени палачинки с извара . Но не е съвсем така. Приготвени така са нереално вкусни, мекички и нежни.
Буквално се топят в устата и всичко това заради факта, че са приготвени с мляко и нишесте, вместо с брашно. Опитайте ги!
Съставки:
6 яйца
1/2 л прясно мляко
5-6 с.л. нишесте
1 с.л.
олио
300 гр. извара
захар на вкус
сметана на вкус
масло на вкус
Приготвяне:
- Разбийте 5 яйца със захарта.
- След това добавете нишестето при непрекъснато бъркане на яйчената смес. Не трябва да има бучки.
- Налейте мляко и олио. Смесете. Нека престои 15 минути. Тестото ще бъде течно.
- Намажете тиган с олио или с парче бекон. Изпържете палачинките само от едната страна!
- Пригответе плънката. Разбийте изварата със захарта и 1 яйце. По желание добавете и стафиди.
- Готовите палачинки напълнете със сместа и увийте на рулца.
- Подредете палачинките в подходяща тавичка плътно една до друга. Мажете между слоевете със заквасена сметана и разтопено масло.
- Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари