Джинджифилът и чесънът си приличат по това, че и двата природни дара са отговорни за пропускливостта на клетъчните мембрани.
Отдавна е известно, че мастните запаси се натрупват в тялото в специални клетки, които при необходимост могат да се разширяват и да поемат в себе си още повече мазнини. Чесънът и джинджифилът отварят тези запаси и ги изхвърлят навън, но правят това възможно най-нежно.
При употребата на джинджифил и чесън първоначално ще усетите невероятен прилив на енергия и това не бива да ви учудва.
Когато използвате тези чудеса, тялото се учи да прави всичко умерено - освобождават се толкова мазнини, колкото организмът е в състояние да преработи. Да, това може да отнеме по-дълго време в сравнение със скоростта на отделяне при приема на лекарства за тази цел, но помислете дали искате да изложите на риск останалите си органи.
Как да си приготвим джинджифил и чесън за отслабване ?
Просто си направете чай от джинджифил и към него добавете чесън. Вземете скилидка чесън и малко парче от корена (два пъти по-голямо от скилидката), нарежете ги на ситно и го залейте с вряща вода - 1 литър е напълно достатъчен. Сварете чай и можете да пиете от него по 100 милилитра преди хранене.
Освен всичко останало, комбинацията от джинджифил и чесън помага много при простудни заболявания и повишава имунитета.