Веднага след като пристигнахме, съпругът ми обеща да приготви за обяд неговите авторски кюфтета . Първоначално бях скептична към подобна кулинарна инициатива. Освен това получих привилегията да избера гарнитурата .
Съпругът ми беше зает с готвене, а ние чакахме вечеря. Още от лъхащия аромат разбрах, че съм се объркал: вечерята обещава да бъде много вкусна! След като опитах само едно парче свински кюфтета , разпознах победата на съпруга ми. Такава сочност не успявам да постигна от много години!
Картофите, използвани като панировка, не само помагат за образуването на апетитна хрупкава коричка. Продуктът запазва и сочността на месото. Свинските котлети са невероятно меки отвътре!
Съставки
картофи 300 гр
свинска кайма 1,5 кг
Чесън 4 скилидки
Лук 2 бр.
Сол на вкус
черен пипер (смлян) на вкус
яйце 2 бр.
1 филийка хляб
Мляко 500 мл
Слънчогледово олио на вкус
готвене
Предварително накиснете питката в мляко.
Настържете картофите на ситно ренде, изцедете ги от излишната вода
Оставете малко картофи за панировка, останалите смесете с каймата, добавете настърган чесън, ситно нарязан лук, сол и черен пипер на вкус.
Чукнете 2 яйца в основата за котлети и добавете млякото. Смесете съставките.
Оформете котлети, оваляйте ги в картофи.
Загрейте тиган със слънчогледово олио и запържете котлетите от двете страни до готовност.
Налейте малко вода в тигана и задушете котлетите за 5-7 минути на слаб огън под капака.
Оказва се, че тази рецепта е намерена в стара готварска книга. Така се приготвят най- сочните кюфтета.