Само добавите няколко лъжици от това и палачинките ви никога няма да се късят
7 Март 2016
188763
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
прясно мляко - 500 мл
яйца - 3 бр.
захар - 2 с.л.
сол - 1/2 ч.л.
нишесте - 6 с.л. с връх, картофено
масло - за мазане
олио - за пържене
Млякото леко се загрява.
Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Необходимо е да се получи гладка смес.
Готовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, поради това преди всяко загребване с черпака, тестото е необходимо да се разбърква добре.
В намазнен тиган се изпържват палачинки. От всяка страна се мажат с масло.
От посочените продукти се получават 8-10 броя тънки и еластични палачинки.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари