Ако имаше нужда да се избере само един от всички зеленчуци за отслабване , изборът на много диетолози щеше да падне върху патладжаните . Те фигурират в почти всички кухни по света и съдържа само 24 ккал на 100 г, но това не са всички причини, поради които ползите от патладжана са толкова огромни за тези, които се борят с наднорменото тегло.
Редакторите ни днес ще ви разкрият защо простото включване на син домат в диетата, дори и без пълноценна диета, неизбежно води до загуба на тегло. Ако следвате няколко правила за приготвяне на патладжани, първите резултати ще бъдат видими след седмица още.
Патладжан за вечеря
Мнението на експертите е следното- за вечеря трябва да даваме предимство на протеинови и растителни продукти, а по-добре само на растителни продукти. За тази цел е трудно да се намери по-подходящ зеленчук от патладжан поради необичайните му свойства .
Патладжанът съдържа сапонини. Тези вещества могат да бъдат намерени в по-малко наличния жен-шен, имат диуретично и противовъзпалително действие, стимулират производството на хормони.
Намалява вредния холестерол. Той се препоръчва за атеросклероза преди всичко заради способността му да премахва холестеролните плаки и да възстановя здравия кръвен поток.
Действа като антиоксидант , което означава, че неутрализира действието на свободните радикали. Свободните радикали са склонни да разрушават тъканите, което води до преждевременно стареене на всички системи на тялото.
Бори се с целулита. Учените се съгласиха, че редовната консумация на патладжан предотвратява растежа на мастните тъкани.
Богатият лилав цвят показва високо съдържание на антоцианини в него - вещества, които са много полезни за сърдечно-съдовата система. Патладжанът може да се нарече "метла" за целия организъм: почиства тялото на всички нива, ускорява метаболизма, а също така съдържа много баластни вещества , като фибри, които не се абсорбират по време на храносмилането, но отстраняват токсините от тялото.
Ето защо, след като ядете патладжан допринасяте за намаляване на теглото . Единственият въпрос е как да се постигне максимална ефективност.
Първо трябва да изберете патладжан . Той трябва да бъде тъмен, лъскав, а не презрял, защото в старите патладжани има много повече соланин (те дори могат да бъдат отровени). Препоръчително е да изберете тънки зеленчуци с малко количество семена и да ги накиснете в солена вода преди готвене.
Яденето на патладжани трябва да бъде поне веднъж на ден за вечеря . Използването на майонеза, големи количества масло и други висококалорични храни е забранено! Въпросът е, че с нискокалорично съдържание патладжанът е много удовлетворяващ, той се приписва на нишестените храни - не се добавят по-тежки съставки към нищо.
Необходимо е да ги изберете внимателно и предпазливо: по-добре е да изберете рецепти, подходящи за събиране на зеленчуци за зимата. Моля, обърнете внимание, че патладжанът е един от малкото зеленчуци, който на практика не губи полезните си свойства по време на топлинна обработка
Сега ще ви дадем няколко идеи за вечери, които може да си приготвите и да се радвате на тънка талия.
Кьополу
Рецептата за правене на бърза зимнина за цяла година, която е класика. Единственото нещо, което ви съветваме да промените е наличието на захар. По-добре е да го замените с лъжица мед или да не се добавя изобщо.
Патладжан с кайма
Пълна, празнична вечеря, с която можете да убиете две птици с един камък: да угоди на гостите и домакинството с кулинарното удоволствие, както и да спасите фигурата си. Протеини плюс фибри е формулата за традиционна загуба на тегло.
Сушен маринован патладжан
Сухите патладжани с подправки са подходящи за лека закуска . В нашата оригинална рецепта, 70 мл зехтин се използва за завършване на вкуса. За да се съобразят с диетата, намалете количеството му наполовина. Между другото, патладжан може да се суши на слънце или във фурната.
Маринован патладжан - най-диетичен вариант. Те имат много вода и са подхранващи, вкусни, на базата на тях можете лесно да приготвите салата.
Гръцки патладжани
Друга идея за красива вечеря , но този път с по-малко калории. Сините домати се пълнят с други зеленчуци. Ползите от този метод на готвене са огромни, защото само пълнежът се подлага на топлинна обработка, докато сините запазват пълния набор от свойства.
Тези 5 рецепти от патладжани не са единствените. Можете да ги вземете сами, ако наблюдавате количеството масло, захар и ядки. Яжте 3 часа преди лягане и 2 кг излишно тегло ще изчезне след 7 дни.
Споделете тази статия с тези, които дори не са знаели за диетичните му свойства.