Картофи, лук и малко мляко: Нереален вкус за без пари! Ще ядете и ще въздишате:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Картофи, лук и малко мляко: Нереален вкус за без пари! Ще ядете и ще въздишате:
Картофи, лук и малко мляко: Нереален вкус за без пари! Ще ядете и ще въздишате:
4804
Картофи, лук и малко мляко: Нереален вкус за без пари! Ще ядете и ще въздишате:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате картофите толкова, колкото и ние, вероятно търсите нови рецепти, за да намерите различни начини да ги направите. Днес за читателите на "за Жената" ще ви покажем нов начин на приготвяне, който идва при нас от Русия: вкусни картофи с лук и мляко .

Така приготвените картофи са много вкусни и имат оригинален вид. Можете да поднесете Картофената торта с лук и мляко  не само за семейната вечеря, но и за празничната трапеза. За постния вариант заменете млякото с вода или доматен сос, а може да използвате и оризово, неподсладено мляко например. Ето и рецептата за поредната картофена вкусотия :

Картофена торта с лук и мляко

Продукти: 

1 кг картофи

2-3 глави лук

50-60 мл олио или разтопено масло (може и смес)

350-400 мл прясно мляко

червен пипер

чаена лъжичка подправки на вкус

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: 

Измийте картофите, обелете ги и ги нарежете на много тънки кръгчета, като за чипс. Още по-добре, ако имате специално ренде – използвайте го, за да съкратите времето.

измити картофи

Също така, нарежете лука на тънки кръгчета, полумесеци или каквато форма искате.

кръгчета картофи

Нарязаните картофени кръгчета се нареждат в кръгла тава или гювеч, предварително намазана с малко олио. Подредете ги едно до друго, така че да покриете цялото дъно.

картофи с лук

Върху картофите наредете нарязани кръгчета лук, след което овкусете със сол, черен пипер и други подправки по избор. Продължете да редувате картофи и лук, като не забравяте да подправяте и да ръсите по малко олио между всеки слой.

картофи с лук в тава

Завършете последния слой с картофени кръгчета. Залейте картофената "торта" с мляко, подправете и поръсете отгоре с олио. След това се увийте тавата с алуминиево фолио (който иска, може да сложи парче хартия за печене под фолиото).

картофена запеканка

тава във фолио

Сложете готовите картофи в предварително загрята фурна на 200-220 градуса да се пекат за около 40-45 минути. След това отстранете фолиото, намалете температурата на 180 градуса и печете още половин час.

картофена торта

Разбира се, нагласете печенето според вашата фурна, като продължителността винаги зависи от това колко тънко сте нарязали парчетата картофи, за да може този "торта" да бъде готова по-бързо.

картофи с лук и мляко

Нарежете на триъгълници и сервирайте. Отгоре може да поръсите ситно нарязани зелени пера от пресен лук или пресен магданоз. 

картофена вкусотия

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft