Тиквичките отдавна са любим зеленчук на българите. Може да ги приготвим по безброй начини - пържени, пълнени, печени, на кюфтета или супа... Ако обаче досега не сте опитвали Мариновани тиквички, време е да го направите, защото ще съжалявате, че сте пропуснали толкова много! Ще детронира ли това ястие емблематичните кисели краставички? Не се съмняваме, че вече има много фенове.
По-долу ви показваме стъпка по стъпка как да ги направите.
Мариновани тиквички
снимка Canva
Продукти:
- 2 килограма тиквички
- 20 гр.
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на филийки (около 3-4 см). Коренът от хрян се обелва и нарязва на по-дребно, хрянът се измива и нарязва на по-дребно.
Подгответе бурканите. Поставете копър, хрян и парчета тиквичка във всяка от тях. Отгоре също сложете парче хрян и стрък копър.
снимка Canva
Пригответе саламурата. Разтворете 3 л сол в 3 л вода и залейте тиквичките. Затворете добре бурканите и ги стерилизирайте за 5 минути.
снимка Canva
Маринованите тиквички са идеални като лека закуска, добавка към сандвичи или месни ястия. Приятен апетит!