Едно нетрадиционно ястие, което ще изненада приятно вкуса ви. Въпреки че майонезата, брашното и пилето изглеждат несъвместими, след като опитате този деликатес, ще разберете, че е перфектна комбинация. Представяме ви рецептата за Пилешка вкусотия в тесто:
Пилешка вкусотия в тесто
Продукти:
0,5 кг брашно
400 г майонеза
За пълнежа:
1 бр.
бульон
малко масло
червен пипер
два домата
6 скилидки чесън
1 голяма глава лук
100 г черни маслини
чаша доматено пюре
1 чаена лъжичка сол
подправки на вкус
чесън, листа лук или кориандър
Приготвяне:
Сложете брашното в купа, добавете майонезата и омесете гладко тесто. Трябва да е еластично и да се отлепя хубаво от ръцете ви. След като приготвите тестото го покрийте със стреч фолио и поставете в хладилник.
Докато тестото е в хладилника, пригответе пълнежа. Сложете пилешките гърди в тенджера под налягане, налейте бульона или водата (след това поставете кубче от бульона в нея) и варете за около 10 минути. Оставете в тенджерата, докато водата поизстине, след което извадете месото и го нарежете.
След това пригответе зеленчуците. Добавете нарязаните чушки, лук, домати и скилидки чесън в блендера. Смелете зеленчуците и поставете в тавата заедно с месото. Поръсете всичко с доматено пюре, овкусете със сол и други подправки. Можете да добавите нарязани листа лук или кориандър.
След като приготвите плънката, можете да вземете тестото. Поставете тестото върху набрашнен плот и го разточете. Поставете плънката от едната страна, след това я обвийте хубаво в тестото и поставете в тава за печене.
СЪВЕТ: Върху плънката може да сложите топено или настъргано сирене или кашкавал.
Смесете яйцата с майонезата и разпределете сместа върху тестото.
Набодете с вилица и поставете във фурна, предварително загрята до 200°C за 10 минути, след което намалете температурата на 180°C и оставете ястието да се пече още 35 минути.
Много вкусно!