Вкусен десерт, главни герои в който са плодове и мляко. За да стегне достатъчно сладкишът, вместо желатин се използва неговия натурален заместител - агар агар.
Млечна торта с плодове
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (за форма от 1,5 литра):
Използвайте плодове по желание и според сезона:
- 4 мандарини,
- 2 кивита,
- 2 японски ябълки,
- 1 лимон,
- 1 ябълка,
- 1 банан
За млечната заливка:
- 8 г агар агар
- 50 мл вода
- 350 мл мляко
- 200 г кондензирано мляко
- 200 г заквасена сметана или гъсто кисело мляко
ПРОЦЕДУРА:
1. Нарежете плодовете на колелца, половинки, четвъртинки...
2. Изсипете агар агара и водата в съд, след което го загрейте на умерена температура. Добавете прясното и кондензираното мляко, след това разбъркайте и гответе за 1-2 минути. След това добавете киселото мляко и разбъркайте, за да се комбинират.
3. Разпределете част от плодовете по дъното и стените на формата, а останалите изсипете в сместа и разбъркайте.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
4. Изсипете сместа във формата, разстелете, заравнете и оставете в хладилника, докато стегне.
Снимка: YouTube
След това го обърнете върху десертна чиния, нарежете на парчета и сервирайте.
Снимка: YouTube