Какво може да бъде по-хубаво от пикник на брега на реката или в гората, или пък вкусно барбекю в двора? Само си представете: слънцето грее, а на скарата се пържи сочен кебап . Мислейки за такава ваканция, неволно забравяте за всички дела и проблеми.
За да направим вашия пикник или барбекю още по-колоритни, ще ви споделим рецепта за разкошна марината за барбекю . За нея ще ви трябват бутилка светла бира. Благодарение на тази марината кебапът бързо ще се запържи и ще остане нежен и сочен отвътре.
Съставки
Свинско месо 1,5 кг
Лека бира 1.5л
Лук 3-4 бр.
Сол вкус
Черен пипер (смлян) вкус
готвене
Измийте свинското месо, подсушете го с хартиени кърпи и нарежете на малки парченца. Обелете и нарежете нарязаните на кръгчета лук.
Разбъркайте всичко добре, покрийте съдовете с прилепващо фолио и изпратете в хладилника за 3 часа.
Поздравления, месото се маринова, остава да изчакате няколко часа и да похапнете вкусно, вкусно. За да приготвите барбекю, ще ви трябват само 15-20 минути. Сервирайте месото с домашен кетчуп , получавате цветна композиция! Споделете тази страхотна рецепта с приятелите си!