Само поливам яйцата с тази вода и гледай какво става цъфтят като луди постоянно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Само поливам яйцата с тази вода и гледай какво става цъфтят като луди постоянно
78764
Снимков материал: pixabay.com
Само поливам яйцата с тази вода и гледай какво става цъфтят като луди постоянно

Дори нещо привидно примитивно като варенето на яйца  може да бъде в страхотна полза за вашата градинка вкъщи.

Лабораторните техници от Университета в Бирмингам, отдел по медицински науки, са проучили внимателно химичните реакции, които протичат по време на подготовката на яйцата. Експертите заключиха: водата не трябва да се излива след варенето на яйцата !

Свойства на водата след варене на яйца

 

Черупките на яйцата са 90% калциев карбонат . Съдържа още 27 елемента, включително фосфор, флуор, мед, силиций, цинк. При варене на яйца водата се насища с калциеви йони и други микроелементи.

Калциевите йони са толкова незначителни, че лесно могат да влязат и да напуснат органичната клетка. С появата си те предизвикват химични реакции в клетката със синтеза на хранителни вещества.

Това свойство на водата след варене на яйца е особено ценно за производителите на цветя. В хода на наблюденията химиците са установили, че такава вода увеличава скоростта, с която растенията получават зелена маса 10 пъти! Разсадът е по-устойчив на вредители и болести.

В допълнение към прякото стимулиране на растежа на растенията , водата след варенето на яйцата помага да се поддържа киселинността на почвата в диапазона от 5,5–6,5 рН . Това е важно, тъй като неутралната среда осигурява на растенията оптимални условия за усвояване на хранителните вещества.

Как се използва вода след варене на яйца

След като приготвите яйцата, изсипете бульона в отделен съд и веднага напълнете яйцата с ледена вода, за да улесните отделянето на черупката. Охладете яйчния бульон и използвайте за поливане и пръскане на стайни растения през деня.

Растенията с дефицит на калций се забелязват лесно : листа със сухи връхчета и кафяви петна. Издънките растат бавно с малки листа.

Яйцата са буквално продукт без отпадъци. Черупките са естествен източник на калций и ефективно и иновативно лекарство за алергии . Но мембраните на яйчната черупка са помощник при лечението на ставни заболявания.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft