Напълнете месото в буркана заедно с чесъна и сварете - аз правя така от 40 години и вкъщи ядем невероятен деликатес:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Напълнете месото в буркана заедно с чесъна и сварете - аз правя така от 40 години и вкъщи ядем невероятен деликатес:
Напълнете месото в буркана заедно с чесъна и сварете - аз правя така от 40 години и вкъщи ядем...
78061
Напълнете месото в буркана заедно с чесъна и сварете - аз правя така от 40 години и вкъщи ядем невероятен деликатес:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Отлично консервирано месо, ако някога сте опитвали закупено от магазина и след това го хапнете, ще разберете каква огромна разлика прави.

Също така е идеално за пътуване или когато не ви се готви нещо сложно за вечеря.

Винаги имаме запаси в килера от това консервирано месо в буркани  за цялата година!

месо в буркани

Консервирано месо в буркани

Имаме нужда от:

  • 5,5 кг свинска плешка (или 5 кг постно месо и 0,5 г брадичка)
  • чесън (на вкус)
  • Сол
  • Черен пипер
  • кимион

По избор:

  • Подправки на вкус
  • Свинска мас

Приготвяне:

Обелете чесъна.

Нарежете месото на кубчета.

Сол, черен пипер, добавете пресован чесън и разбъркайте добре.

Оставете го да престои в хладилника за един ден.

Наредете месото в чисти буркани за консервиране.

Във всеки буркан налейте около 100 мл месен бульон (по желание). Може да добавите и дафинов лист, както и цели зърна черен пипер.

месо с чесън в буркани

Налейте вода в голяма тенджера и поставете бурканите в нея, така че капаците да са под вода.

Варете или стерилизирайте около 3 часа.

Може да стерилизирате и на два пъти - по 1,5 часа при температура 100-110 градуса.

Тези консерви са несравними с купешките.

С хляб и охладена бира не знам нищо по-добро.

Ако приготвяте постно месо, можете да добавите и лъжица-две свинска мас в бурканите.

Консервите издържат дълго време, съхраняваме ги като другите консерви, а също така са идеални за път или ако имате студент в друг град ;)

консервирано месо в буркани

Желаем ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft