Само разбивам, пека и заливам със сироп: Става сочен като баклава, а ароматът му те удря право в небцето!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само разбивам, пека и заливам със сироп: Става сочен като баклава, а ароматът му те удря право в небцето!
Само разбивам, пека и заливам със сироп: Става сочен като баклава, а ароматът му те удря право в...
2707
Източник: За Жената
Само разбивам, пека и заливам със сироп: Става сочен като баклава, а ароматът му те удря право в небцето!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма как да похвалим достатъчно този сладкиш - сочен, ароматен, чудно вкусен, а на всичкото отгоре и много лесен! Само разбивате продуктите, печете и после заливате всичко със сироп!

Сочната му текстура и наситеният вкус идват от комбинацията от кокос, грис и стафиди, напоени с ром, и го правят направо неустоим.

Пасва идеално на всеки повод, независимо дали приготвяте десерт за семейството, гости или просто искате да се поглезите с кафе или чай. Ето какво ви трябва за нашия Сочен сладкиш със стафиди и кокос :

Сочен сладкиш със стафиди и кокос

Продукти:

  • 4 яйца
  • 50-100 г захар
  • 100 г брашно
  • 100 г грис
  • 100 г кокос (оставете малко за поръсване)
  • 200 мл течно кисело мляко
  • 100 г стафиди (накиснати в ром)
  • 50 мл зехтин (или разтопено масло/маргарин)
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилова захар
  • настъргана кора от един лимон

За сиропа:

  • 200 г захар
  • сок от 1/2 лимон
  • 70-100 мл вода

Приготвяне:

продукти сладкиш

Снимка: YouTube

Разбийте белтъците със захарта до твърд сняг, след което добавете жълтъците и продължете да разбивате.

След това изсипете течните съставки, разбъркайте с тел или шпатула и накрая сухите съставки.

Когато получите гладка смес, сипете пресятия сух грис. Сместа се изсипва в предварително намаслена и набрашнена форма с размери 30х25 см, след което се пече 30-40 минути в загрята на 200 градуса фурна.

тесто в тавата

Снимка: YouTube

Докато сладкишът се пече, пригответе сиропа: оставете да поври 4-5 минути от момента на завиране на умерен огън. Изпеченият сладкиш се нарязва на кубчета и се залива бавно с топлия сироп. Отгоре се поръсва с кокос.

сочен сладкиш със сироп

Снимка: YouTube

Оставете да попие хубаво и да се охлади, преди да го поднесете.

кубчета сладкиш

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft